FacebookTwitter

Engelstalige websitecopy voor Destination BCN

on 1 jul 2007 in Destination BCN, Engelstalige copy

Vriendin Anne Nijstad van Destination BCN verzorgt de restyling en verhuur van deze juweeltjes van appartementen in Barcelona, met klinkende namen als Finn, Walden en Cadaques. Ik heb de appartementen beschreven op zo’n manier dat het voelde alsof je er al aan tafel zat.

Engelstalig werk
Vroeger schreef ik veel Engelstalige teksten, nu nog af en toe. Het resultaat van een al decennialang voortdurende obsessie met de Engelse taal. Terwijl mijn ouders naar Dallas en Dynasty keken, analyseerde ik de uitspraken van Blake en Alexis. Toen ik 15 was, verslond ik Dickens en miste geen aflevering van EastEnders op de BBC. Op mijn 20ste volgde ik een jaar de opleiding Tolk-vertaler. En ook nu nog luister ik dagelijks vele uren naar de BBC radio.

Toch verwijs ik klanten die Engelse teksten willen tegenwoordig ook vaak naar een native speaker, zoals Claire Taylor. Want er gaat natuurlijk niets boven een moedertaalspreker. Maar zo nu en dan komt het er nog wel eens van.

Tone of voice gids & copy voor Douwe Egberts
Spreektaal voor de site van Streetwise